Merve Bolugur Fan Club [Resmi Fan Club]
|
|
| merve bolugur ropörtajları | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
MeRVeJi Merwe KoLik admin
| Konu: merve bolugur ropörtajları Çarş. Mart 26, 2008 4:10 pm | |
| | |
| | | BkT_ Merwe KoLik admin
Mesaj Sayısı : 544 Kayıt tarihi : 25/03/08 Nerden : ÖLÜMÜNE AMY'MCİLERİN BULUNDUĞU YERDEN
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Çarş. Mart 26, 2008 4:14 pm | |
| Asla bir cadı olarak yaşamak istemem:) Onu dondurma yiyen sempatik şirin kız görüntüsüyle reklamlardan tanıdık. Erkek arkadaşının verdiği dondurmayı o gülen yüzüyle alan genç kız bugün gene aynı şirinliği ve güzelliği ile acemi bir cadıyı canlandırarak izleyenlerden tam not alıyor.
19 yaşındaki Merve Boluğur'a daha şimdiden geleceğin vazgeçilmez oyuncusu olarak bakılıyor. Özellikle ekrandaki samimi ve içten bakışları, konuşması ile gençlerin sevgisini kazanan Merve ilk dizisi olan “Acemi Cadıî ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Tabi dizide kendisine eşlik eden usta oyuncular Nergis Kumbasar, “Avrupa Yakasıî dizisindeki “Fatoşî karakterinden tanıdığımız Şenay Gürler ve “Tatlı Hayatî dizisinde “İrfanî rolüyle büyük beğeni kazanan Celal Kadri Kınoğlu'nun oyunculuklarını da unutmamak gerekiyor. Zatin genç Merve de onlarla oynamanın büyük şans olduğunu her fırsatta dile getiriyor.
Seni yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceği dondurma reklamından tanıyoruz. Sempatik bir yüzün var? Daha önce oyunculuk deneyimin hiç oldu mu?Teşekkür ederim. Aslında ben hala Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde halen oyunculuk dersi alıyorum. Sadece ufak rollerde oynadım. Bunlardan birisi Keloğlan Kara Prense Karşı filmiydi.
Çok gençsin kaç yaşındasın?
Aslında herkes beni dizideki rolümden ötürü 16 yaşında biliyor ama gerçekte 19 yaşındayım. Eh aslında yüzümün de beni küçük gösterdiğini söylüyorlar. Bu yaşımda küçük gözükmek pek hoş değil ama ileride benim için avantaj olacak.
Oyunculuğu neden seçtin? Nasıl karar verdin?
Aslında oyuncu olmak aklımın köşesinden geçmiyordu. Ben daha çok spikerlik veya sunuculuk gibi bir meslek istiyordum açıkçası. Reklamlarda oynayarak kameralarla tanıştım. Aslında bu işin sanıldığı kadar kolay olmadığını hemen anladım. Çok sabır gerektiriyor. Ama set ortamında çok mutlu ve huzurlu hissettiğimi gördüm. Şöyle bir düşününce bu işi yapmalıyım dedim kendi kendime. O yorgunluk artık bana zevk vermeye başladı. Çünkü oyunculuktan büyük zevk almaya başlamıştım.
“Acemi Cadı" dizisiyle acemi genç bir cadıyı canlandırıyorsun. Bu ilk dizi deneyiminle oyunculukta da kendine 'acemiyim' diyor musun?
Evet kesinlikle daha acemi bir oyuncuyum. Daha yolun çok başlarındayım. Ama her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çok iyi bir oyuncu olmak için her şeyi öğrenmeyi gayret ediyorum. Bana destek veren tiyatrocu ağabey ve ablalarım var. Set ekibim var. Onlarla bu ilk dizi deneyimimde oynamak benim için çok büyük bir şans.
Diziye nasıl seçildin?
Reklamlarımı izleyen yönetmenimiz Feride Kaytan beni arıyor. Fakat bu arada benimle de bu dizi için başka bir yerde bir görüşme yapılıyor. Yönetmenin beni aradığını ve o dondurma reklamında oynadığımın farkına varmıyorlar. Ama bu arada beni de beğenip deneme çekimine çağırıyorlar. Sonra hem beni çekimlerde beğeniyorlar hem de aradıkları kızın ben olduğumu öğreniyorlar. Böylece bu diziye başlıyorum.
Dizideki karakterini anlatır mısın?
Aslında dizimiz yabancı bir dizi olan Sabrina'dan uyarlandı. Ben de o dizide, Melissa Joan Hart'ın canlandırdığı Sabrina karakterinin yerli versiyonu olan 16 yaşındaki Ayşegül'ü canlandırıyorum. Genç yaşta sihirli güçlerimin olduğunu öğreniyorum. Ama bu işi iyi bilmediğim için sihirlerimi doğru kullanamıyorum. Dizideki karakterim iyi niyetli, şeker, sevecen, kötülük istemeyen birisi. Dizide bir de 'Selim' adında hoşlandığı bir okul arkadaşım var. Bana destek olmaya çalışan halalarım var. Her zor durumdan onlar sayesinde kurtuluyorum.
Gerçek hayatında da böyle misin? Sana kimler destek veriyor?
En büyük destekçim ailem tabi ki. Kişiliğim itibari ile aslında Ayşegül karakteri ile benzeşiyoruz. Kavgayı, kibri sevmem. Herkese ılımlı yaklaşırım. Ben özel yaşantımda hata yapmamaya çalışıyorum. Ama bu tür durumla karşılaşırsam özellikle annem hep benim yanımda olur.
Dizide sana kötü davrananlara karşı çok sabırlısın ve sonunda patlıyorsun. Gerçek yaşantında da böyle sabırlı mısın?
Ben de aslında aynı Ayşegül karakteri gibi sabırlı bir insanımdır. Kolay kolay sinirlenmem. Ancak damarıma basarlarsa patlarım.
Geleceğe yönelik planların neler?
Bir kere çok iyi bir oyuncu olmak en büyük hedefim. Şu an oynadığım diziyi de anlımın akıyla bitirmek istiyorum. Gelecekte insanlar “Merveî deyince “İşini çok iyi yapan biriî demeleri için çok çalışacağım. Beğenilen ve izlenilen bir oyuncu olmak istiyorum. Merve ismi unutulmasın istiyorum. Aslında bir kendimi gösterebileceğim bir sinema filminde oynamak o kadar çok arzu ediyorum ki.
Peki tiyatro hakkında ne düşünüyorsun?
Ben zaten tiyatronun okuluna gidiyorum. Oyunculuk dersi alıyorum. Tiyatro da beni en çok geliştiren çok önemli bir şey. Tiyatroya devam edeceğim ve sahnede insanlara karşı oynamak için çok sabırsızlanıyorum. Eminim çok zevkli ve bir o kadar da zordur.
Peki bu kendini oyunculuk anlamında kimi örnek alıyorsun ve kimleri beğeniyorsun?
Aynı dizide oynadığımız Şenay Gürler ve Celal Kadri Kınoğlu bana çok destek veriyorlar. Bunun yanında belki de her genç oyuncu adayının idolleri olan Haluk Bilginer, Zuhal Olcay, Müjdat Gezen de benim beğendiğim, örnek aldığım sanatçılar.
Senin de çok hayranın var mı?
Fanların oluştu mu?Evet dizimiz büyük ilgi gördü ve sevildi. Bunun sonucunda da tanındım. Özellikle çocuklar yolumu kesip imza istiyorlar. Hatta bazıları sihir yapmamı bile istiyor. İnternet ortamında da fanlarımın olduğunu söylüyorlar. Bu tabi çok güzel bir duygu. Beni seven herkese teşekkür ediyorum.
19 yaşında genç ve güzel bir bayansın. Dizide de birisine aşık bir genç kızsın. Dondurma reklamında da öyleydin. Gerçekte hayatta aşkı nasıl yaşıyorsun?
Ben çok utangaç bir yapıya sahibimdir. İlk adımı biraz karşıdan beklerim. Aşkı dolu dolu yaşarım ve hemen aşık olurum. Hatta sevgiden çok aşkı yaşamayı seviyorum. Yani direk vuruluyorum. Çok duygusal bir insanım. Bu kişiliğim bana bazen zarar verebiliyor ama gene de aşık olmaktan mutlu oluyorum.Son olarak dizideki gibi gerçek yaşamında da cadı olmak ister miydin?İstemezdim. Tadını dizide çıkartıyorum zaten.
Peki cadılık yapar mısın?
Cadılık mı yok ya. Ben kendi halimde uysal bir kızım. Sorumlarımı kendi kendime çözmeyi seviyorum. İşte bu yüzden sihir kullanmama gerek yok. Ha ama aklıma geldi yalan söyleyenlere 'doğruluk pastası' yedirmek isterdim doğrusu. | |
| | | MeRVeJi Merwe KoLik admin
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Çarş. Mart 26, 2008 4:17 pm | |
| süper cnm biliyodum ama yinede çok saol emek için | |
Mesaj Sayısı : 544 Kayıt tarihi : 25/03/08 Nerden : ÖLÜMÜNE AMY'MCİLERİN BULUNDUĞU YERDEN
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Çarş. Mart 26, 2008 4:18 pm | |
| | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Çarş. Mart 26, 2008 4:24 pm | |
| | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Çarş. Mart 26, 2008 4:25 pm | |
| | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Çarş. Mart 26, 2008 4:26 pm | |
| başka ropörtaj ekliyecek olan varsa eklesin... | |
| | | merve-tual Moderatör
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Çarş. Mart 26, 2008 4:31 pm | |
| | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Çarş. Mart 26, 2008 4:32 pm | |
| | |
| | | merve_mania Yeni Merveci
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Perş. Mart 27, 2008 5:34 pm | |
| | |
| | | mandy Alışmış Merveci
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Paz Mart 30, 2008 5:47 pm | |
| | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Paz Mart 30, 2008 7:58 pm | |
| ö.d sizde röportaj ekleyinn | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Ptsi Nis. 21, 2008 5:51 pm | |
| saol tkrar ben bulsam eklicem | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Ptsi Nis. 21, 2008 5:52 pm | |
| | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Ptsi Nis. 21, 2008 6:06 pm | |
| | |
| | | MerveM Yeni Merveci
Mesaj Sayısı : 41 Kayıt tarihi : 20/05/08 Yaş : 29 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Salı Mayıs 20, 2008 10:58 am | |
| saol bukishim
birazda bendn paylaşm
Bir zamanlar asosyaldim
Bir zamanlar asosyaldim “Acemi Cadı” ile yıldızı parlayan Merve Boluğur, bu dizinin sona ermesinden sonra gözünü sunuculuğa dikti.
"Acemi Cadı" ile yıldızı parlayan Merve Boluğur, bu dizinin sona ermesinden sonra gözünü sunuculuğa dikti. "Bundan sonraki işimin beni bir adım daha ileri götürmesi gerek" diyen genç oyuncu, dizi çekimleri nedeniyle bir dönem asosyalleştiğini, ama artık hayatının normale döndüğünü de sözlerine ekledi.
"Acemi Cadı" ile tanıdık sizi. Daha önce nerelerdeydiniz?
- İki filmde oynadım; "Keloğlan Kara Prense Karşı" ve "Gomeda"... Ama beni genellikle Cornetto reklamlarından hatırlarlar. Bu reklam benim için iyi bir başlangıç oldu. "Acemi Cadı" içinse ilk deneyimim diyebilirim.
"Çocukların sanatçısı" etiketi, kariyer planlarınıza sekte vurmuyor mu?
- Çocukların sevgilisi olmak çok güzel bir şey... Açıkçası, korkmak yerine mutluluk duyuyorum ben. İleride ne olacak ben de bilmiyorum. Çok farklı karakterlerle insanların karşısına çıkabilirim.
Yine filmde oynayacak mısınız, teklifler var mı?
- Teklifler geliyor elbette. Benim daha çok sunuculuk gibi bir hayalim var aslında. Bu konuda da birkaç teklif aldım, henüz kesin karar vermedim. Bundan sonraki işim, beni bir adım daha ileriye götürsün istiyorum. Dolayısıyla daha dikkatli adım atmaya çalışıyorum.
En çok hangi rolde oynamayı isterdiniz?
- "Acemi Cadı"da Ayşegül erkek kılığına giriyordu. Ben o sahnede çok eğlenmiştim. Sanırım erkeksi bir kızı ve aşırı derecede kötü bir kadını oynamayı çok isterdim.
Beğendiğiniz oyuncular kimler, kimlerle oynamak isterdiniz?
- Haluk Bilginer, Sanem Çelik, Celal Kadri ve Şenay Güner’i çok beğeniyorum. Şener Şen’le de aynı projede yer almak bana gurur verirdi.
Kimleri dinlersiniz? En çok hangi müzik tarzını beğeniyorsunuz?
- Kulağıma hoş gelen her şeyi dinlerim. R&B dinlerim. Ajda Pekkan, Nil, Şebnem Ferah, Massive Attack ve Duman’ı çok severim. Kendine has tarzı olan sanatçıları beğeniyorum.
Çekimler dışında neler yaparsınız?
- Bir dönem asosyal bir durumum vardı, çünkü diziyi 2-3 bölüm birden çektiğimiz oluyordu. Film seyretmekten çok büyük zevk alıyorum. O yüzden vizyondaki filmlerden çok, kaçırdığım ama çok merak ettiğim filmleri seyretmeye çalışıyorum son dönemde...
Ailenizin oyunculuğunuz hakkındaki düşünceleri neler, ilk zamanlar tepkileri oldu mu?
- Annem ve babamın tedirginliği yoktu açıkçası. Sadece eğitimi şart koştular bana. Destek oldular hep.
Para kazanmaya başladınız. Nasıl değerlendiriyorsunuz kazandıklarınızı?
- Çiftlik aldım! Şaka tabii ki... Para bankada duruyor. İhtiyaçlarım olduğu zaman harcıyorum. Geleceği düşünerek yaşarım ben. Mesela yurtdışına gidip eğitim görmek gibi hayallerim var. İlk paramı kazandığım zamanki duygu muhteşemdi. "Evet, ben çalıştım ve ben kazandım bu parayı" dedim; ayaklarımın yere sağlam bastığını hissettim.
Aşk aranarak bulunmaz
Bir erkekte ne ararsınız?
- Bir şey aramıyorum açıkçası. Aranılarak bulunan bir şey değil çünkü aşk... Ama enerjisi ve özgüveni olan insanları severim. Ukala ve şımarık insanlara tahammülüm yoktur hiç. Kendini iyi ifade edebilmeli bir insan. Beraber vakit geçirirken eğlenebilmeliyiz, aynı dili konuşmalıyız.
Böyle biri var mı şu an hayatınızda?
- Yok...
Kaynak:Hürriyet | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Salı Mayıs 20, 2008 10:59 am | |
| ACEMİ CADI'NIN "AYŞEGÜL"Ü, AŞK YENİDEN'İN "EYLÜL"Ü OLDU Çok şanslıyım!
Henüz 19 yaşında olmasına rağmen oyunculuktaki başarısıyla adından söz ettiren Merve Boluğur, yeni dizisiyle yükselişe geçti. Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray'la anne-kızı oynadığı için de çok mutlu
RÖPORTAJ: MÜJGAN KULLE
O, 7'den 77'ye herkesin sevgisini kazanmış yetenekli bir oyuncu... Güzelliğinin yanı sıra sempatik ve sıcak kanlı bir genç kız olan Merve Boluğur'un yüzünden gülümseme hiç eksik olmuyor. "Acemi Cadı"da canlandırdığı "Ayşegül" karakteri ile büyük bir çıkış yakalayan Merve, şimdilerde "Aşk Yeniden"in Eylül'ü olarak karşımızda. Başrollerini Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray ile usta aktör Cihan Ünal'ın paylaştığı dizide Merve, Türkan Şoray-Cihan Ünal ikilisinin kızlarına hayat veriyor. Genç oyuncuyla yeni dizisi, beklentileri, hedefleri ve alışverişle modaya bakışını konutuk. * Merhaba Mervecim... En son görüşmemizden bu yana nasılsın bakalım?- Süper! Keyifli, enerjik ve pozitif... * Her zamanki gibi desene... - Evet öyle... (gülüyor) * Bize önce "Eylül"ü anlat... - Eylül, benimle aynı yaşlarda, çok şeker, aklı başında, pozitif, ailesine fazlasıyla düşkün ve yurt dışında mastır yapmış, sevdiği genç olan Aslan'la evlilik hayalleri kuran bir genç kız. Aslan'la birlikte ailesine süpriz yaptığı bir anda, ailenin de ona bir sürprizi olacak. Çünkü annesi ile babası ayrılmanın eşiğinde. Fakat Eylül bundan habersiz ve ne olduğunu anlamaya çalıştığı bir dönem geçirecek... Sonrasını anlatmam, izleyenlere sürprizimiz olsun. * Öyle olsun bakalım... "Aşk Yeniden"de Yeşilçam'ın iki dev ismi, Türkan Şoray ve Cihan Ünal'la aynı seti paylaşmak sana artılar getirecektir... - Kesinlikle, hatta şimdiden getirdiğini söyleyebilirim. Bu diziyi seçmemin en önemli sebebi kadrosunun çok iyi olmasıydı. "Acemi Cadı"yla iyi bir başlangıç yaptım ve ikinci işim de, beni bir adım daha ileri götürecek bir proje olsun istiyordum. Bunun için senaryo, yönetmen ve oyuncu kadrosu önemliydi. Türkan Şoray'ı duyduğum anda "kesinlikle bu işte ben de olmalıyım" dedim.
"USTA" HEYACINI * Çekimler sırasında heyecanlanıyor musun? - Daha baştan oyunculuğu tercih etmemde Türkan Hanım ve filmlerinin çok büyük etkisi olduğunu söylemeliyim. İster istemez heyecan oluyor... Hatta, ilk bölümde Türkan Hanım'la oynadığım bazı sahnelerde heyecandan zorlandığım bile oldu. Özellikle benim gibi bu işin başında olan biri için inanılmaz bir tecrübe, Türkan Hanım'la oynamak. * Kendi oyunculuğunu eleştirdiğin oluyor mu? - Tabii ki... Sürekli gözlem yapıyorum. Kendimi eleştirmek de çok hoşuma gidiyor. Çünkü öylelikle hep daha iyisini yapma azmi kazanıyorum. Dizinin sesli çekilmesi de benim için büyük avantaj oldu. Diksiyonuma çok dikkat ediyorum. Acemi Cadı'dan sonra bu işimde de çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Cihan Bey de son derece disiplinli, işini çok seven bir aktör. Diksiyon konusunda bana çok yardımcı oluyor. Onları izlerken bile çok şey öğreniyorum. Zaten kimse "oldum" dememeli bana göre. Eğer dersem kendimi asla geliştiremem. Oyunlarımı ekrandan izlerken "şöyle yapsaydım ya da yok daha iyisi olabilirdi" ölçüp biçiyorum. Bu ikinci işim, emin adımlarla daha iyiye gittiğimi düşünüyorum. Ama bir oyucunun gerçek performansını tiyatro ve sinemada sergileyebileceğine inanıyorum. Ve iyi bir sinema filmiyle bunu gerçekleştirmek istiyorum. Bu ilk sesli çekim deneyimimde diksiyonla ilgili problemlerimi düzeltmeye çalışıyorum. Hatta bunun için ders de alıyorum.
EMİN ADIMLARLA * Peki Merve nasıl bir oyuncu? - Benim "oyuncu olmalıyım" dediğim ilk an, sinemaya gidip kendimi beyaz perdede gördüğüm andı. O andan bu zamana yaklaşık 3 sene geçti ve o karar kendi adıma aldığım en doğru karardı. Oyunculuk çok farklı bir şey. Her türlü karaktere bürünebiliyorsunuz. Oynadığınız an, Merve ve Merve'nin o anki ruh hali geride kalıyor. Başkası oluyorsunuz. Dışarıdan kolay da gözükse, çok emek ve zaman isteyen bir iş olduğu tartışmasız. * Çekimler nasıl gidiyor?- Çok keyifli... Bazen çekimlerin sabaha kadar sürdüğü bile oluyor ama hiç şikayet etmiyorum. Çünkü benim evim, setim ve böyle olduğu için çok mutluyum. * Hayalini kurduğun bir proje ve canlandırmak istediğin bir karakter var mı? - "SinCity"ye bayılırım. Filmin çizgi roman olması ve siyah-beyaz görüntüler çok hoşuma gidiyor. Her izlediğimde "bu filmde ben olsaydım, ne yapardım?" diye seyrediyorum. Ama en çok arıza, depresif, kötü karakterler ilgimi çekiyor. Bir de erkeksi bir kadını oynamak...
ADAYLARA TAVSİYELER * Genç oyuncuların sayısı günden güne artıyor. Sana göre artı ve eksileri neler? - Dizilerin artmasıyla birlikte oyuncu ihtiyacı fazlalaştı doğal olarak. Günümüzde oyuncu olmak çok zor değil. Çünkü tüm bu dizilere insan yetiştirmek gerekiyor. Bunların kimi kendini gösteriyor, kimi zaten başarısızsa yok olup gidiyor. Tabii bir dizide oynayıp "ben oyuncu oldum" diyenler de var. Bir, iki diziyle oyuncu olunmuyor... Özellikle bu işe senelerini vermiş, çok yetenekli ve şevkle çalışan insanların yerine sadece güzel veya şöhretli olduğu için oynatılan insanları da görüyoruz. Ama izleyicinin bunu ayırabildiğini düşünüyorum. * Oyunculuğu seçmek isteyen gençlere önerilerin... - Çok acele etmesinler, okullarını bitirsinler. Aile, her yerde olduğu gibi burada da çok önemli. Aileler çocuklarının hep yanında olsun. öncelikle bu işi gerçekten sevmeleri gerekiyor. Kendilerini bilmeleri de çok önemli. Çünkü para kazanıyorsun, tanınmaya başlıyorsun. Ama şöhret dediğimiz şey, gelip geçici. "Aile, iyi ajans, doğru tercih" diyorum kısacası. * Çekimler dışında neler yapıyorsun? - Kendime vakit ayırmayı, yalnız kalıp kendimi dinlemeyi tercih ediyorum. Film izliyorum bol bol, internete giriyorum, arkadaşlarım ve ailemle vakit geçiriyorum. Genelde Nişantaşı'ndayım... Burada gezmek bana iyi geliyor.
Yeni bir akım yaratacak * Acemi Cadı'da Ayşegül'ün giyim tarzı beğeni toplamıştı. Bu dizide de moda akımı yaratabilecek misin? - Ayşegül'ün takıları, tokaları içi az uğraşmadık...(gülüyor) Çok keyifliydi, taçların üstüne tüy takıp Ayşegül taçları veya küpeden kolye yapıyordum. Özellikle çocuk izleyici çok dikkatli, ne giydiğini, ne taktığını çok iyi gözlemliyor. Ben de, kendim üstüne bir şeyler, katmayı, her şeyi çok amaçlı kullanmayı seviyorum. Bunu normal yaşantımda da yapıyorum. Acemi Cadı'daki yönetmenim Feride Abla bana "Sen moda editörlüğü yapsana" diyordu... (gülüyor) Çünkü bir hafta giydiğim bady'yi birkaç hafta sonraki bölümde süsleyerek eteğe dönüştürdüğümü biliyordu... Yeni dizide Eylül'ün giyim tarzı bana çok yakın, genç kızların ilgisini çekecek, diye düşünüyorum.
KEYİFLİ ZAMANLAR * Yeni sezon tasarımlarını nasıl buldun? En beğendiğin parçalar neler oldu yeni sezonda? - Kısa botları sevdim. Vazgeçilmezlerimse şort, eşofman, kırmızı topuklu ayakkabı ve şapkalar. * Alışverişle aran nasıl? - Son zamanlarda daha çok alışveriş yaptığımızı söyleyebilirim.(gülüyor) Nede olsa görselliğin ön planda olduğu bir iş yapıyorum ve alışveriş yapmak beni mutlu ediyor. * Giyimde tercih ettiğin markalar var mı? - Belli markalar var tabii... Örneğin Mango, Zara, Topshop bunların başında geliyor benim için.. | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Salı Mayıs 20, 2008 10:59 am | |
| seni algida we burger king reklamlarından tanıorus oyunculuğa başlaman nsl oldu? daha önce reklam oyunculuğu we fotomodellik yapıordum oyunculuk pek aklımda yoktu aslında "kel oğlan karaprense karşı karşı" filminde küçük bi rolüm wardı çekimler sırasında bir gece içimde deişiik birşey hissettim.ben oyuncu olmalıyım dedim.çünkü uzun süre sette beklemiştim.Çekimlerde ne zmn sıranın size gelip oynayacağınız pek belli olmuyor.yaklaşık altı saat beklemek bana sıkıntı deil huzur wermişti, işte çok hoşuma gitti.çünkü benim mutlu olduğum yer set ortamıydı.daha sonra müjdat gezen sanat merkezi tiyatro sınawına girdim we kasandım.böylece oyunculuğa başlamış oldum.
boş zamanlarında neler yapıorsun? şu anda boş zamanım yok.Normal hayatımda ztn okulum çok yer kaplıyor.Çünkü yoğun bi okul tempom war.Ama onun dışında arkadaşlarımla gezer, tozar eğlenirim, film izlerim, kitap okurum.Her türlü kitabı okuyabilirim.Yeterki konu cazip gelsin.nişantaşında oturuyorum we orası benim için waçgeçilmez. arkadaşlarımla buluşacağımız zmn siz nişantaşına gelsenize diorum.belki orada yaşadığım için bu semti sewiyorum we huzur buluorum.
kimleri beğenirsin? şenay gürler.dizidede beraberiz.onunla birlikte oynadıım için kendimi çok şanslı hissediorum.göksel kortay war, okulda hocam aynı zamanda.celal kadri, zuhal olcay we haluk bilgineryabancı oyunculardan biraz klasik olucak ama alpacino'yu beğenirim.idolüm angelina jolie, onu gerçekten çok beğeniorum.
müzik? daha çok yabancı müzik dinliorum.müziktede kitapta olduu gibi ayrımım yok.hoşuma giderse okurum, hoşuma giderse dinnlerim.Arabesk çok tercihim deil tabii, onun dışında herşeyi dinlerim.
dizi? çok dizi war, bizim dizide gelior şimdi.Hangi birini takip edeceğimi bende şaşırdım."aliye"yi çok beğenerek isliordum.birde "ilk aşkım" dizisi war.bazende CNBC-e deki dizileri takip ediorum.
peki ya acemi cadı? sabrinayı daha önceden izlemiş olanlar bilirler.acemi cadı da ayşegülün iki halası we kedisi war.çok gzl,sewimli,tatlı,şeker bir kız.onaltıncı yaş gününde sihirli güçleri olduunu öğrenmesiyle başlıor dizinin ilk bölümü.dizide ayşegülün komik komik eğlenceli olayları anlatılıor.
ama sn 19 yaşındasın ewt 19 yaşındayım.herkez benimde 16 yaşımda olduumu düşünüor..kimse inanmıyor 19 yaşımda olduuma.
gençlik için bir yaz mesajı werebilirmisin? bn tatil yapamıorum.onlar bol bol yapsınlar, yazın tadını çıkarsınlar.genel anlamda söyleyebilecğim şeyde şu:herzmn ne istediklerini bilsinler.
MERVE BOLUĞUR(Ayşegül)
Dizi teklifini nasıl aldın?
- Bir gün kuzenimden telefon geldi. Beni görüşmeye çağırdılar. Ertesi gün senaryo verip oyunculuğuma bakmak istediler. Bir şekilde kendimi kabul ettirdim. Ben daha önce reklam oyunculuğu yapıyordum. ’Algida reklamındaki kızı arıyorduk, bulamadık’ dediler. Daha sonra o kızın ben olduğumu anladılar.
Ayşegül nasıl bir karakter?
- 16 yaşında sihirli güçleri olan Bir kız. Çok fazla bahsetmek istemiyorum. Komik, eğlenceli bir karakter. Çekimler sırasında herkes yardımcı oluyor bana. Alıştım, artık daha rahatım. Özellikle zorda kaldığım zamanlarda gerçek bir cadı olmayı isterdim.
Bundan sonra oyunculuğa devam edecek misin?
- Evet, devam etmek istiyorum. Daha yolun başındayım. Zaten eğitimi de alıyorum. Bu işle beraber daha da iyi olacak.
Örnek aldığın isimler var mı?
- Haluk Bilginer, Zuhal Olcay benim için çok önemli isimler.
Asla bir cadı olarak yaşamak istemem!
Onu dondurma yiyen sempatik şirin kız görüntüsüyle reklamlardan tanıdık. Erkek arkadaşının verdiği dondurmayı o gülen yüzüyle alan genç kız bugün gene aynı şirinliği ve güzelliği ile acemi bir cadıyı canlandırarak izleyenlerden tam not alıyor.
19 yaşındaki Merve Boluğura daha şimdiden geleceğin vazgeçilmez oyuncusu olarak bakılıyor. Özellikle ekrandaki samimi ve içten bakışları, konuşması ile gençlerin sevgisini kazanan Merve ilk dizisi olan “Acemi Cadıî ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Tabi dizide kendisine eşlik eden usta oyuncular Nergis Kumbasar, “Avrupa Yakasıî dizisindeki “Fatoşî karakterinden tanıdığımız Şenay Gürler ve “Tatlı Hayatî dizisinde “İrfanî rolüyle büyük beğeni kazanan Celal Kadri Kınoğlunun oyunculuklarını da unutmamak gerekiyor. Zatin genç Merve de onlarla oynamanın büyük şans olduğunu her fırsatta dile getiriyor.
Seni yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceği dondurma reklamından tanıyoruz. Sempatik bir yüzün var? Daha önce oyunculuk deneyimin hiç oldu mu? Teşekkür ederim. Aslında ben hala Müjdat Gezen Sanat Merkezinde halen oyunculuk dersi alıyorum. Sadece ufak rollerde oynadım. Bunlardan birisi Keloğlan Kara Prense Karşı filmiydi.
Çok gençsin kaç yaşındasın? Aslında herkes beni dizideki rolümden ötürü 16 yaşında biliyor ama gerçekte 19 yaşındayım. Eh aslında yüzümün de beni küçük gösterdiğini söylüyorlar. Bu yaşımda küçük gözükmek pek hoş değil ama ileride benim için avantaj olacak.
Oyunculuğu neden seçtin? Nasıl karar verdin?
Aslında oyuncu olmak aklımın köşesinden geçmiyordu. Ben daha çok spikerlik veya sunuculuk gibi bir meslek istiyordum açıkçası. Reklamlarda oynayarak kameralarla tanıştım. Aslında bu işin sanıldığı kadar kolay olmadığını hemen anladım. Çok sabır gerektiriyor. Ama set ortamında çok mutlu ve huzurlu hissettiğimi gördüm. Şöyle bir düşününce bu işi yapmalıyım dedim kendi kendime. O yorgunluk artık bana zevk vermeye başladı. Çünkü oyunculuktan büyük zevk almaya başlamıştım.
“Acemi Cadı dizisiyle acemi genç bir cadıyı canlandırıyorsun. Bu ilk dizi deneyiminle oyunculukta da kendine acemiyim diyor musun? Evet kesinlikle daha acemi bir oyuncuyum. Daha yolun çok başlarındayım. Ama her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çok iyi bir oyuncu olmak için her şeyi öğrenmeyi gayret ediyorum. Bana destek veren tiyatrocu ağabey ve ablalarım var. Set ekibim var. Onlarla bu ilk dizi deneyimimde oynamak benim için çok büyük bir şans.
Diziye nasıl seçildin? Reklamlarımı izleyen yönetmenimiz Feride Kaytan beni arıyor. Fakat bu arada benimle de bu dizi için başka bir yerde bir görüşme yapılıyor. Yönetmenin beni aradığını ve o dondurma reklamında oynadığımın farkına varmıyorlar. Ama bu arada beni de beğenip deneme çekimine çağırıyorlar. Sonra hem beni çekimlerde beğeniyorlar hem de aradıkları kızın ben olduğumu öğreniyorlar. Böylece bu diziye başlıyorum.
Dizideki karakterini anlatır mısın? Aslında dizimiz yabancı bir dizi olan Sabrinadan uyarlandı. Ben de o dizide, Melissa Joan Hartın canlandırdığı Sabrina karakterinin yerli versiyonu olan 16 yaşındaki Ayşegülü canlandırıyorum. Genç yaşta sihirli güçlerimin olduğunu öğreniyorum. Ama bu işi iyi bilmediğim için sihirlerimi doğru kullanamıyorum. Dizideki karakterim iyi niyetli, şeker, sevecen, kötülük istemeyen birisi. Dizide bir de Selim adında hoşlandığı bir okul arkadaşım var. Bana destek olmaya çalışan halalarım var. Her zor durumdan onlar sayesinde kurtuluyorum.
Gerçek hayatında da böyle misin? Sana kimler destek veriyor? En büyük destekçim ailem tabi ki. Kişiliğim itibari ile aslında Ayşegül karakteri ile benzeşiyoruz. Kavgayı, kibri sevmem. Herkese ılımlı yaklaşırım. Ben özel yaşantımda hata yapmamaya çalışıyorum. Ama bu tür durumla karşılaşırsam özellikle annem hep benim yanımda olur.
Dizide sana kötü davrananlara karşı çok sabırlısın ve sonunda patlıyorsun. Gerçek yaşantında da böyle sabırlı mısın? Ben de aslında aynı Ayşegül karakteri gibi sabırlı bir insanımdır. Kolay kolay sinirlenmem. Ancak damarıma basarlarsa patlarım.
Geleceğe yönelik planların neler? Bir kere çok iyi bir oyuncu olmak en büyük hedefim. Şu an oynadığım diziyi de anlımın akıyla bitirmek istiyorum. Gelecekte insanlar “Merveî deyince “İşini çok iyi yapan biriî demeleri için çok çalışacağım. Beğenilen ve izlenilen bir oyuncu olmak istiyorum. Merve ismi unutulmasın istiyorum. Aslında bir kendimi gösterebileceğim bir sinema filminde oynamak o kadar çok arzu ediyorum ki.
Peki tiyatro hakkında ne düşünüyorsun? Ben zaten tiyatronun okuluna gidiyorum. Oyunculuk dersi alıyorum. Tiyatro da beni en çok geliştiren çok önemli bir şey. Tiyatroya devam edeceğim ve sahnede insanlara karşı oynamak için çok sabırsızlanıyorum. Eminim çok zevkli ve bir o kadar da zordur.
Peki bu kendini oyunculuk anlamında kimi örnek alıyorsun ve kimleri beğeniyorsun? Aynı dizide oynadığımız Şenay Gürler ve Celal Kadri Kınoğlu bana çok destek veriyorlar. Bunun yanında belki de her genç oyuncu adayının idolleri olan Haluk Bilginer, Zuhal Olcay, Müjdat Gezen de benim beğendiğim, örnek aldığım sanatçılar.
Senin de çok hayranın var mı? Fanların oluştu mu?Evet dizimiz büyük ilgi gördü ve sevildi. Bunun sonucunda da tanındım. Özellikle çocuklar yolumu kesip imza istiyorlar. Hatta bazıları sihir yapmamı bile istiyor. İnternet ortamında da fanlarımın olduğunu söylüyorlar. Bu tabi çok güzel bir duygu. Beni seven herkese teşekkür ediyorum.
19 yaşında genç ve güzel bir bayansın. Dizide de birisine aşık bir genç kızsın. Dondurma reklamında da öyleydin. Gerçekte hayatta aşkı nasıl yaşıyorsun? Ben çok utangaç bir yapıya sahibimdir. İlk adımı biraz karşıdan beklerim. Aşkı dolu dolu yaşarım ve hemen aşık olurum. Hatta sevgiden çok aşkı yaşamayı seviyorum. Yani direk vuruluyorum. Çok duygusal bir insanım. Bu kişiliğim bana bazen zarar verebiliyor ama gene de aşık olmaktan mutlu oluyorum.
Son olarak dizideki gibi gerçek yaşamında da cadı olmak ister miydin? İstemezdim. Tadını dizide çıkartıyorum zaten
Peki cadılık yapar mısın? Cadılık mı yok ya. Ben kendi halimde uysal bir kızım. Sorumlarımı kendi kendime çözmeyi seviyorum. İşte bu yüzden sihir kullanmama gerek yok. Ha ama aklıma geldi yalan söyleyenlere doğruluk pastası yedirmek isterdim doğrusu | |
| Konu: Geri: merve bolugur ropörtajları Salı Mayıs 20, 2008 11:02 am | |
| Max=Oyunculuk nasıl başladı? Merve=Reklam oyunculuğu fotomedellik yapıyordum derken konservetuar sınavını kazanmam ve set deneyimden sonra bu işi yapmaya karar verdim.Geçen yaz acemi cadı işi geldi.Beni cornetto reklamında görmüş yönetmenimiz.Açıkcası Sabrina'yı yani sihirli güçleri olan bir cadıyı canladıracak olmak beni çok heycanlandırdı ve kendimi bu işin içinde buldum.Çok büyük deneyim ve şans oldu benim için.Bundan sonra oyunculuğa yine büyük bir zevkle ve kendimi her geçen gün dahada geliştirerek devam edeceğim. Max=Acemi Cadı dizisinde canlardığın karakter sana uyuyormu? Merve=İyi niyetli,aklı başında,sevimli,duygusal,sihirli güçleri olan bir cadı.Tabiki benzer yanlarımız var ama ben Ayşegül kadar saf ve iyi niyetli değilim daha olgunum,daha hareketliyim ve sorunlarımı kendi başıma çözmeyi seviyorum.En çok sanırım aşkı yaşamamız benziyor bend eçok duygusalım ve yoğun yaşarım sevigm ve pozitifliğim benziyor. Max=Oynamak istediğin çocuk kahramı hangisidir? Merve=Pamuk prenses çok sevdiğim bir masaldı.Birde kedi kızı canlandırmak isterdim ve batmandaki jokeri çok severdim. Max=Ünlü olmak nasıl bir duygu? Merve=Çok farkında olmadan yaşıyorum yada bu olaya kendimi kaptırmak istemediğim içindir.Sonuçta işimizin bir parçası ve iş yapıyoruz özellikle çocuklar çok sevdi.Sizi karşılıkca sevmeleri çok hoş birşey.Yani memnun oldum ama hayatımı kıstlayacak bir ün istemiyorum. Max=Oyuncu olmasaydın ne olurdun? Merve=Yine görsel bir iş yapardım kendimi bir başka konumda düşünemiyorum çünkü işim benim yaşam alanım.Sunuculukta yapmak istediğim birşey başararılığı olcağımı düşünüyorum. Max=En son yediğin algida dondurması hangisi? Merve=En son yediğim değil ama en çok sevdiğim cornettodur.2005 senesinde cornetto reklamında oynamıştım. Max=Max dondurmalarının içinde en çok sevdiğin hangisi? Merve=Max çilekli Max=Peki kışın dondurma yermisin? Merve=Yaz kış dondurma yiyiyorum çok seviyorum. Max=En sevdiğin çizgi film? Merve=Küçükken şeker kız candy diye bir çizgi film vardı kaçırmadan izlerdim. Max=Tuttuğun takım? Merve=Fenerbahçe Max=Lakabın var mı? Merve=Eskiden kediydim şimdi tatlı cadı oldum. Max=En sevdiğin oyun? Merve=Evcilik oynamaya ve bebeklerimi giydirmeye bayılırdım. Max=Playstation oynar mısın? Merve=Kardeşim çok seviyor bir kaç kere eşlik etmeme rağmen pek benlik birşey değil. Max=Hiç evcil hayvan besledin mi? Merve=Küçükken bir ara balık besledim.Hayvan beslemek çok istiyordum bir gün yavru ir kediyi eve getirdim ama gerçekten bakımı çok zor,sorumluluk getiren birşey o günden sorna vaz geçtim şimdide duman var dizide kendi kedim gibi onu sevmek rahatlatıyor beni. Max=Korktuğun bir hayvan var mı? Merve=Korktuğum değilde böcek ve farelerden hoşlanmıyorum. Max=Burcun? Merve=Başak
ark.lar bu röp.ün dewamı reklama girior ondan wermiorum şimdilik bu kadar yeter sanırım. | |
| | | | merve bolugur ropörtajları | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|